keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Kesä, aurinko ja oma aika.


Pian se on täällä. Kesä ja loma. Ensi viikon jälkeen voin keskittyä tällä hetkellä tärkeimpään. Olen mukana Viulunsoittaja katolla -musikaalissa tämän kesän ja alkusyksyn. Roolini on Tzeitel (köyhän maitokuskin vanhin tytär). Ihan lomasta ei siis tuleva 2kk mene läpi, mutta siltä se tuntuu. Ensi-ilta on 13.6. joten tuleva kuukausi pitää sisällään paljon kaikkea kivaa valmistautuessamme kesään. 

Tervetuloa kanssamme Anatevkaan. Toivonkin näkeväni paljon tuttuja katsomossa. :)
Ohessa on Viulunsoittajan synopsis. Tarina on mielenkiintoinen ja itselläni ainakin erittäin tunteisiin vetoava. Matka jota olemme tammikuusta lähtien tehneet on ollut kasvattava, kehittävä ja tärkeä kaikin puolin.


Viulunsoittaja katolla on juutalaisen perheen tarinan kertova musikaali. Sen kuuluisia kappaleita ympäri maailman ovat Rikas mies jos oisin, sekä Nousee päivä, laskee päivä. Ensiesitys oli v. 1964.
Musikaalin tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alun Ukrainaan. Pienessä Anatevkan kylässä asuu köyhä maitokauppias Tevje vaimonsa Golden kanssa. Heillä on viisi tytärtä jotka Tevje haluaisi naittaa juutalaisen perinteen mukaan. Isä yrittää vaalia perinteitä kaikin keinoin tsaarinajan muuttuvassa maailmassa, mutta elämää Anatevkassa mutkistavat tyttärien naimahuolien lisäksi uhkaavat uutiset maailmalta.
Musikaalin kaunis ja koskettava musiikki, sekä elämänmyönteinen huumori vievät rakastettua tarinaa eteenpäin. Musikaali on valloittanut katsojat ympäri maailman. Suomessa musikaalin kantaesitys oli Helsingin Kaupunginteatterissa v. 1966. Viulunsoittaja katolla kuuluu sekä Suomessa että maailmalla kansainvälisesti eniten esitetyimpien teatterikappaleiden joukkoon.
Musikaalin käsikirjoituksen on tehnyt Joseph Stein, musiikin on säveltänyt Jerry Bock ja laulujen sanat kirjoittanut Sheldon Harnick.

-S-

 Viulunsoittaja katolla - Vantaan Näyttämö


               Kesän aikana letitettiin aika monta lettiä esitysten aikana. Jonossa kaikki sujui nopeammin.

                                                                                            Kesäsiskot <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti