perjantai 21. maaliskuuta 2014

Rakkaudesta teatteriin

Uusimpana teatteritulokkaana elämääni astui Megan. Meganin tarina on näytelmä nettikiusatusta tytöstä, joka joutuu parhaan ystävänsä äidin kutomiin verkkoihin. Kiusatuksi erittäin rankalla ja raa'alla tavalla ja lopulta hän päättää hirttää itsensä. Rankka näytelmä, täynnä sanomaa - erittäin koskettava, ja valitettavasti totta. Niin moni tässäkin maassa joutuu kohtaamaan tuollaista kohtelua netissä, joka päivä. Kiusaamista, haukkumista, arvostelua ja solvaamista. Näyttelen näytelmässä tuota hirviöäitiä, Linda Johnstonea.



Viime syksy ja roolin valmistelu kului pitkään taustatyötä tehden. Yritin päästä selville mikä tai kuka on tuo Linda. Miksi kukaan toimii tuolla tavalla ja vielä lasta kohtaan? Raskaan työstä teki se, että minun piti saada itseni uskomaan, että kaikki tuollainen toiminta on ok Jotta saisin sen näyttämään todelta myös lavalla.
Onneksi ohjaajamme Carita luotti työskentelyyni ja antoi melko vapaat kädet. Tarvittaessa sain tukea häneltä ja myös työryhmältämme. Jälleen kerran voin todeta että ryhmässä on voimaa, hyvässä ryhmässä paljon ylivoimaa. Tällaisen näytelmän parissa työskenteleminen vaatii kyllä paljon energiaa. Harjoitusten ja varsinkin esitysten jälkeen on ollut todella väsynyt olo.




Yleisön palaute on ollut hyvää. Osittain vaitonaista, mutta se kai kertoo vain siitä että olemme onnistuneet kolahtamaan ajatuksiin - ainakin jollain tasolla. Aihe ja sen vakavuus vetää kyllä itse kunkin hiljaiseksi.

Ensi-ilta oli 12.3.2014. Esityksiä on takana nyt 5. Seuraavan kerran Meganin Tarina nähdään Tikkurilan Teatterissa, Vernissalla huhtikuussa 14-16.4.2014. Tervetuloa katsomaan!